2016. október 26., szerda

O rebalansu budzeta APV za 2016 godinu - A Vajdaság AT 2016 pótköltségv...





A Vajdaság Autonóm Tartomány 2016-os pótköltségvetéséről beszéltem a képviselőház 6. rendes ülésén. Bár voltak fenntartásaim egyes megoldások kapcsán, mégis a kisebbségi szempontok miatt támogatásban részesítettem a pótköltségvetés javaslatát. Több pénz a nemzeti tanácsoknak (remélhetőleg) jobb feltételeket teremt (het) a kisebbségi érdekek / programok végrehajtásánál.

A többiről, fenntartások/ jó megoldások, a  képre kattintva, hat percben!


2016. október 3., hétfő

Poslaničko pitanje o Šeikovom otrvu u Opštini Bečej





Képviselői kérdés a becsei "arab sejk szigetéről". A tiszai szigetet egy arab sejk kezére akarták játszani de az a Vajdaság tulajdonában van. Becse Község régi polgármestere, mostani tartományi mezőgazdasági titkár erre alapozta választási kampányát. Most bírósági pert vezetnek ez ügyben. Várjuk a kimenetelét.


Postavio sam pitanje pokrajinskoj vladi o tzv. šeikovom ostrvu u opštini Bečej. To je jedno ostrvo na Tisi koje je bivši predsednik opštine Bečej, a sada pokrajinski sekretar za poljoprivredu želeo da dodeli " arapskom investitoru" i na tome je zasnivao i svoju kampanju. Međutim, ostrvo je u pokrajinskoj svojini i sada se oko toga vodi spor kod suda u Bečeju. Sačekajmo kraj spora.

A Vajdaság és a kazahsztáni Almati régió együttműködéséről





A Vajdaság új hatalmi többsége beindította a "keleti" nyitást Vajdaság és a kazah Almati régió együttműködésével. Tomislav Nikolic politikai programja köszön vissza? Oroszország-Fehéroroszország-Kazahsztán szövetség? A Vajdaság, Szerbia, orosz gubernia lesz? Katt a videóra és nézd meg a felszólalásomat! (Szerb nyelven, magyar felirattal. Ha a felirat nem indul be automatikusan rá kell kattintatni a subtitle-felirat ikonra) 2016. szeptember 15., VAT 5. rendes ülése.